Performance training

Naast de reguliere fysiotherapie biedt FTC Volendam ook Performance Training aan.

Performance training is een chique benaming voor training/coaching gericht op het verbeteren van sportprestaties. Deze trainingen kunnen zowel preventief, tijdens en/of na een blessure ingezet worden. In de (top)sport kan winnen of verliezen gaan om kleine details, alles moet op zijn plaats vallen om te kunnen presteren. Door middel van Performance Training worden (problematische) bewegingen zorgvuldig geanalyseerd, gefinetuned en waar nodig verbeterd. Het is niet alleen het trainingsaspect, maar ook het recovery/herstel gedeelte wat hoort bij Performance Training. De focus ligt op het totaalplaatje, van begin tot eind.

 

Screening
Om grenzen te kunnen verleggen, zullen deze zelfde grenzen eerst in kaart moeten worden gebracht. Om op topniveau te (moeten) presteren is het belangrijk om te weten waar de risico’s voor blessures liggen. Bij FTC Volendam brengen wij deze blessure(s), de conditie en de eisen die de sport die beoefend wordt in kaart door middel van een screening. Naast de screening wordt er een analyse gemaakt van het voorkeursgedrag, deze analyse is er op gericht om de motivatie/het doorzettingsvermogen zo hoog mogelijk te houden.

 

Tailor made schema
De informatie uit de screening wordt gebruikt voor het opstellen van een trainingsprogramma, waarbij gewerkt wordt aan het verminderen van het blessurerisico en het verbeteren van sport-specifieke eigenschappen.

Zoals gezegd bestaat Performance Training ook uit een gedeelte herstel/recovery. Herstel is net zo belangrijk als de training zelf. Er kan nog zo goed getraind worden maar als het lichaam onvoldoende in staat is om te herstellen is het vatbaarder voor ziekte(n), blessures en uiteindelijk overtraindheid. Gezonde voeding, voldoende slaap, stretching, mobility, foam rolling en andere manieren om te herstellen zijn belangrijk voor effectiviteit van de trainingen. De juiste manier van herstellen zorgt uiteindelijk voor een grotere structurele aanpassing van het lichaam na herhaalde (trainings)prikkels.

Er wordt bij FTC Volendam volgens een vast stappenplan gewerkt waarbij heldere communicatie centraal staat, men weet wat te verwachten.

Een niet onbelangrijk detail is dat Performance training kan gedeclareerd worden onder fysiotherapie, zonder dat hiervoor een verwijzing nodig is. Het is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering en hoeveel behandelingen worden vergoedt.

Heeft dit uw interesse gewekt?

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Performance Trainingen zijn trainingen gericht op het verbeteren van sportprestaties, niet alleen bij blessures maar ook preventief.